Разлика между версии на „Шаблон:Инсталация на удостоверителната верига на Инфонотари за приложения на Mozilla“

От Infonotary
Направо към: навигация, търсене
Ред 15: Ред 15:
 
[[File:Edittrust.jpg]]
 
[[File:Edittrust.jpg]]
  
В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона Edit. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „'''InfoNotary CSP Root'''“ и/или „'''InfoNotary TSP Root'''“  изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции. Ако искате, може да зададете само необходимите нива на доверие. В този случай трябва да направите следното:  
+
В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона Edit. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „'''InfoNotary CSP Root'''“ и/или „'''InfoNotary TSP Root'''“  изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.
 +
 
 +
[[File:TrustSettings.jpg]]
 +
 
 +
<!-- Ако искате, може да зададете само необходимите нива на доверие. В този случай трябва да направите следното:  
  
 
[[File:TrustSettings.jpg]]
 
[[File:TrustSettings.jpg]]
Ред 25: Ред 29:
 
* За удостоверението „i-Notary TrustPath CodeSign CA” изберете опцията „This certificate can identify software makers”.
 
* За удостоверението „i-Notary TrustPath CodeSign CA” изберете опцията „This certificate can identify software makers”.
  
Настройките за първите три удостоверения ще ви позволят да проверявате подписите на писма, подписани със сертификат на Инфонотари. Настройките на Personal Q Sign CA и Company Q Sign CA сертификатите ще ви позволят освен това и да се логвате в сайтове с вашето удостоверение. Настройката на четвъртото удостоверение „i-Notary TrustPath Validated Domain CA” е, за да може браузърът ви да познава удостоверенията на сървърите, които ползват сертификати на Инфонотари. Последното удостоверение е, за да се валидират коректно подписите върху софтуера на Инфонотари.
+
Настройките за първите три удостоверения ще ви позволят да проверявате подписите на писма, подписани със сертификат на Инфонотари. Настройките на Personal Q Sign CA и Company Q Sign CA сертификатите ще ви позволят освен това и да се логвате в сайтове с вашето удостоверение. Настройката на четвъртото удостоверение „i-Notary TrustPath Validated Domain CA” е, за да може браузърът ви да познава удостоверенията на сървърите, които ползват сертификати на Инфонотари. Последното удостоверение е, за да се валидират коректно подписите върху софтуера на Инфонотари.-->
 
<noinclude>
 
<noinclude>
 
[[Category:Templates|{{PAGENAME}}]]
 
[[Category:Templates|{{PAGENAME}}]]
 
</noinclude>
 
</noinclude>

Версия от 14:51, 8 юни 2018

Натиснете бутон Import и посочете пътя до инсталационния файл на удостоверителната верига - INotaryCertChain.p12 и/или InfoNotary_Qualified_eIDAS.p12.

Import.jpg

Оставете полето Password празно и натиснете бутон OK.

Encryptespassword.jpg

При успешна инсталация на удостоверителната верига излиза съобщение:

Install Windows - Mozilla Firefox Options - 04.png

Новоинсталираните удостоверения можете да видите в раздел „Authorities”:

Edittrust.jpg

В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона Edit. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „InfoNotary CSP Root“ и/или „InfoNotary TSP Root“ изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.

TrustSettings.jpg