Разлика между версии на „Шаблон:Инсталация на удостоверителната верига на Инфонотари за приложения на Mozilla“

От Infonotary
Направо към: навигация, търсене
Ред 15: Ред 15:
 
[[File:Edittrust.jpg]]
 
[[File:Edittrust.jpg]]
  
В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона Edit. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „'''InfoNotary CSP Root'''“ и/или „'''InfoNotary TSP Root'''“  изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.
+
В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона '''Edit Trust'''. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „'''InfoNotary CSP Root'''“ и/или „'''InfoNotary TSP Root'''“  изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.
  
 
[[File:TrustSettings.jpg]]
 
[[File:TrustSettings.jpg]]

Версия от 16:02, 8 юни 2018

Натиснете бутон Import и посочете пътя до инсталационния файл на удостоверителната верига - INotaryCertChain.p12 и/или InfoNotary_Qualified_eIDAS.p12.

Import.jpg

Оставете полето Password празно и натиснете бутон OK.

Encryptespassword.jpg

При успешна инсталация на удостоверителната верига излиза съобщение:

FirefoxAlertcert.png

Новоинсталираните удостоверения можете да видите в раздел „Authorities”:

Edittrust.jpg

В Mozilla за всяко удостоверение на удостоверяващ орган (CA) потребителят трябва да избере ниво на доверие. Това става чрез избор на удостоверение и натискане на бутона Edit Trust. Най-лесният начин да направите тази настройка е като за удостоверението „InfoNotary CSP Root“ и/или „InfoNotary TSP Root“ изберете и трите възможни опции. Това ще направи всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.

TrustSettings.jpg