Разлика между версии на „Разблокиране на ПИН код“

От Infonotary
Направо към: навигация, търсене
Ред 1: Ред 1:
В случай, че въведете вашият '''ПИН''' три пъти грешно, той се блокира и е необходимо да бъде разблокиран, като за целта трябва да използвате [http://www.infonotary.com/site/?p=doc_l2_3 Infonotary Smart Card Manager].
+
В случай, че въведете вашият '''ПИН''' три пъти грешно, той се блокира и е необходимо да бъде разблокиран, като за целта трябва да използвате [http://www.infonotary.com/site/?p=doc_l2_3 '''Infonotary Smart Card Manager'''].
  
 
Стартирайте '''Smart Card Manager''', маркирайте Вашата смарт карта ('''InfoNotary''') и натиснете бутон '''Разблокиране'''.
 
Стартирайте '''Smart Card Manager''', маркирайте Вашата смарт карта ('''InfoNotary''') и натиснете бутон '''Разблокиране'''.

Версия от 22:48, 12 юни 2018

В случай, че въведете вашият ПИН три пъти грешно, той се блокира и е необходимо да бъде разблокиран, като за целта трябва да използвате Infonotary Smart Card Manager.

Стартирайте Smart Card Manager, маркирайте Вашата смарт карта (InfoNotary) и натиснете бутон Разблокиране.

ISCM Main Screen.png

Появява се диалогов прозорец, в който трябва да въведете Вашия АИН и два пъти нов ПИН код. АИН кодът може да бъде намерен на листа "Персонални права за достъп до картата" (примерна бланка).

Минималната и максималната дължина на ПИН кода зависи от модела на смарт картата.

ISCM Unblock.png


Ако разблокирането е успешно се извежда следното съобщение:

ISCM Successful.png


Ако въведеният АИН е некоректен ще получите следното съобщение:

ISCM Unsuccessful.png

WarningYellow.png Внимание: Ако при опит за разблокиране се въведе грешен АИН 3 (три) пъти за Bit4id или 5 (пет) пъти за Siemens, картата се блокира необратимо и става неизползваема!


В случай че използвате OpenSC като драйвер за картата, горният метод няма да сработи. Разблокирането на ПИН чрез OpenSC е описано в статията Работа с OpenSC.