Проверка на инсталацията

От Infonotary
Версия от 11:11, 22 ноември 2018 на Invbadev (беседа | приноси)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)
Направо към: навигация, търсене

В случай че имате проблем с вашият КЕП, за по-лесно установяване на проблема може да използвате следните програми:

Програмата поддържа директно изпращане на информацията към Инфонотари. След успешно изпращане, тя ще покаже номер, който ще трябва да предоставите на колегите от поддръжката за да могат да видят резултатите от теста. В случай че пращането е неуспешно или нямате връзка с Интернет, може да запишете резултата от теста във файл и да го изпратите на support@infonotary.com.

Желателно е четецът с картата да са включени в компютъра при пускането на теста.

Linux

За да се покаже потребителският интерфйс на програмата на Linux трябва да имате инсталиран някой от следните пакети - python-tk за Debian/Ubuntu, tkinter за Fedora/RedHat или zenity. Ако не са инсталирани тези пакети, програмата ще работи, но ще може да се използва само от терминал.

Някои графични среди забраняват стартирането на програми от файловият браузър. В случай, че програмата не се стартира от файловият браузър може да направите следното - отворете терминал, завлечете файлът, който искате да стартирате върху него и натиснете клавиша Enter от клавиатурата.

Алтернативен начин за пускане е да копирате файлът и да го поставите в терминал. След което, трябва да изтриете началната част от пътят към файла (file://), така че да остане само една наклонена черта в началото и да го стартирате с клавиша Enter от клавиатурата.

И в двата случая трябва да получите път подобен на този: /home/test/Downloads/SystemInfo/SystemInfo-x86_64