Разлика между версии на „Използване на квалифициран електронен подпис в Mozilla Firefox за macOS“

От Infonotary
Направо към навигацията Направо към търсенето
 
(Не е показана една междинна версия от друг потребител)
Ред 9: Ред 9:
 
* '''[[Настройване на Firefox ESR v52 в Mac OS]]'''
 
* '''[[Настройване на Firefox ESR v52 в Mac OS]]'''
 
* '''[[Настройване на Firefox Quantum в Mac OS]]'''
 
* '''[[Настройване на Firefox Quantum в Mac OS]]'''
 +
 +
<!--Освен ръчната настройка, описана по-горе, може да ползвате и [https://repository.infonotary.com/install/mac/FirefoxSetup.dmg автоматичният ни конфигуратор за Firefox].-->
  
 
<!--== Инсталация в Mozilla Firefox и Thunderbird ==
 
<!--== Инсталация в Mozilla Firefox и Thunderbird ==

Текуща версия към 17:59, 16 ноември 2020

Преди да пристъпите към изпълнение

  • Ако притежавате смарт карта и четец от Инфонотари, но не сте инсталирали драйвери за тях, изпълнете инструкциите от Инсталация на драйвери за четец и смарт карта в Mac OS X.
  • ВАЖНО: При информационно съобщение "Моля, въведете главната парола за Инфонотари" или "Please enter the master password for InfoNotary", въведете вашият ПИН код.
  • ВАЖНО: При използването на смарт картата с Firefox и Thunderbird се използва директен достъп до смарт картата, а не хранилище за удостоверенията. Когато успешно сте инсталирали удостоверенията си, НЕ ТРЯБВА да ги триете оттам, тъй като това ще доведе и до изтриване на удостоверението, заедно с частния и публичния ключ от смарт картата. След това удостоверението не може да се възстанови и трябва да се издаде ново.
  • ВАЖНО: За да може да ползвате удостоверението си за електронен подпис с Firefox и Thunderbird, е задължително четецът да е включен в компютъра, преди да пуснете самата програма.


Настройване на Mozilla Firefox в Mac OS