Разлика между версии на „Инсталиране на удостоверителната верига на Инфонотари в macOS“

от Infonotary
Направо към: навигация, търсене
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Ред 1: Ред 1:
За да можете да използвате вашето удостоверение за електронен подпис в Safari, Mail и останалите програми, поддържащи интеграция с Keychain, първо трябва да инсталирате [https://repository.infonotary.com/files/certificates/INotaryCertChain-MacOS.p7b удостоверителната верига на Инфонотари].
+
* '''ВАЖНО:''' За да можете да използвате вашето удостоверение за електронен подпис в '''Safari''', '''Mail''' и останалите програми, поддържащи интеграция с '''Keychain''', първо трябва да инсталирате:<!-- [https://repository.infonotary.com/files/certificates/INotaryCertChain-MacOS.p7b удостоверителната верига на Инфонотари].-->
  
При инсталирането ѝ трябва да натиснете бутона Always Trust, за да бъде добавен InfoNotary CSP Root към доверените издатели:
+
Удостоверителна верига за удостоверения, издадени '''преди''' 08.01.2018 г. - [http://repository.infonotary.com/ra/INotaryCertChain_Mac.p7b INotaryCertChain_Mac.p7b].
  
[[Файл:Keychain_root_cert_import.png]]
+
Удостоверителна верига за удостоверения, издадени '''след''' 08.01.2018 г. - [http://repository.infonotary.com/ra/InfoNotary_Qualified_eIDAS_Mac.p7b InfoNotary_Qualified_eIDAS_Mac.p7b]
  
Keychain Access ще поиска паролата на логнатият в момента потребител за да потвърди инсталирането на базовото удостоверение на Инфонотари.
+
След като инсталирате удостоверителната верига, отворете '''InfoNotary CSP Root''' и/или '''InfoNotary TSP Root''' от категория '''Certificates'''.
 +
 
 +
 
 +
Натиснете бутона '''Always Trust''', за да направите всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.
 +
 
 +
[[Файл:KeychainAlwaysTrust.png|750px]]
 +
 
 +
'''Keychain Access''' ще поиска паролата на логнатият в момента потребител.
 +
 
 +
[[Файл:KeychainConfirm.png|750px]]
 +
 
 +
Статуса на доверие, ще се промени на "'''This certificate is marked as trusted for this account'''".
 +
 
 +
[[Файл:KeychainSuccessfull.png|750px]]
  
 
[[Image:WarningYellow.png|32px]] След инсталацията на удостоверителната верига трябва да продължите с [[Инсталация на драйвери за четец и смарт карта в Mac OS X|инсталирането на драйвер за четец и смарт карта]].
 
[[Image:WarningYellow.png|32px]] След инсталацията на удостоверителната верига трябва да продължите с [[Инсталация на драйвери за четец и смарт карта в Mac OS X|инсталирането на драйвер за четец и смарт карта]].

Текуща версия към 16:12, 12 юни 2018

  • ВАЖНО: За да можете да използвате вашето удостоверение за електронен подпис в Safari, Mail и останалите програми, поддържащи интеграция с Keychain, първо трябва да инсталирате:

Удостоверителна верига за удостоверения, издадени преди 08.01.2018 г. - INotaryCertChain_Mac.p7b.

Удостоверителна верига за удостоверения, издадени след 08.01.2018 г. - InfoNotary_Qualified_eIDAS_Mac.p7b

След като инсталирате удостоверителната верига, отворете InfoNotary CSP Root и/или InfoNotary TSP Root от категория Certificates.


Натиснете бутона Always Trust, за да направите всички сертификати на Инфонотари доверени за всички операции.

KeychainAlwaysTrust.png

Keychain Access ще поиска паролата на логнатият в момента потребител.

KeychainConfirm.png

Статуса на доверие, ще се промени на "This certificate is marked as trusted for this account".

KeychainSuccessfull.png

WarningYellow.png След инсталацията на удостоверителната верига трябва да продължите с инсталирането на драйвер за четец и смарт карта.